Mitä yhteistä on Facebookin FarmVillellä ja Potnyi Seljodkalla? (ASV)

Mulla on caudal inferior per tosi herkkänä noiden kirottujen antibioottien takia ja se on kurja juttu kun ajattelee ettei niillä oikeastaan muuta vaikutusta tunnu olevan minkä takia tauti sen kun jatkuu mutta en mä valita, sillä korkeasta kuumeesta ja lääkkeiden törkeästä väärinkäytöstä (bona fide -> taudin tappaminen) johtuen mun pääni suorastaan vilisee ideoita ja siihen kun lisätään näitä innovaatioita tukevat hallusinaatiot, niin voidaan sanoa että en todellakaan tarvitse mitään taivaskanavia tai muita audiovisuaalisia tallenteita. Nämä semi – realistiset tunnetilat ovat niin järisyttäviä että tunnen suorastaan velvollisuudekseni jakaa niitä teidän kanssanne ja siksipä kerron yhden esimerkin.

Venäläisen laivan ruuma
Ajantajuni on hämärtynyt enkä tiedä kuinka kauan olen matkannut tämän venäläisen paatin uumenissa mutta varmasti pitkään, sillä sisikuntaani raastaa nortin puutteen lisäksi jumalaton nälkä. Ruuman kyljet tuntuvat karheilta ja ruosteisilta joten aluksen täytyy olla vanha, kenties viime vuosikymmenen alkupuolelta tai vieläkin varhaisemmalta ajalta. On pimeää enkä kykene näkemään edes omia varpaitani joten päätän uhrata viimeisen tulitikkuni, olkoonkin että tiedän sen syövän arvokasta happea tästä niin kovin pienestä ruumasta mutta minulla on pakonomainen tarve saada jotain informaatiota siitä missä olen. Tulitikun kelmeässä valossa näen sanat ”потный селёдка” (potnyi seljodka) jotka saavat minut parahtamaan kauhusta sillä ei kukaan tervejärkinen kasta /risti laivaansa ”Hikiseksi silliksi”. Olen jo muutenkin hiestä märkä mutta laivan nimen nähtyäni alan suorastaan valua hikeä ja tämä hien eritys on taas niin voimakas että se aiheuttaa ”undo desert” - syndrooman puhkeamisen, ts. olotilan joka saa ihan sairaan ryppyisen ihoni rutisemaan kuin seitsemän saatanaa sinkkitehtaan siivouskopissa. Tietämättömille tiedoksi että undo desert – syndrooma tarkoittaa oireyhtymää, jossa henkilö hikoilee niin vitusti että hien aiheuttaman kosteuden takia hänen ihonsa kostuu sisältä päin sen verran voimakkaasti jotta se saa ne tuhannen ryppyä suoristumaan, ts. ihminen vettyy jolloin iho on yhtä pehmeä kuin n. 3 kuukautta vanhan vauvan perse.


Potnyi Seljodka

Miettiessäni synkkää kohtaloani ja aluksen moottoreiden paskaa kuntoa (moottorien ääntä ei kuulu kuin silloin tällöin), havahdun siihen että ruuman kansiluukkua kolistellaan ja pian näenkin huikaisevan valon tunkevan syvälle ruuman syvyyksiin. Tai no, ei ruuma ole kuin reilun metrin syvyinen mutta silti, luukusta sisään tunkeva valo saa minut siristelemään silmiäni ja minun on vaikeuksia erottaa kahta ruuman lastausluukusta tuijottelevaa henkilöä. Yllätykseni on suuri kun kuulen heidän huutavan suomeksi että ”Onkos täällä kaikki okei, miksi sä sinne pönttöön olet mennyt?” Pönttöön? Suomalaisia merimiehiä Hullulla Sillillä? Tunkenut? Kovin pitkään en ehdi pohtimaan sillä tunnen kuinka vahvat käsivarret tarttuvat minuun ja vetävät minut ylös ruumasta. Nyt kun silmäni ovat tottuneet auringonpaisteeseen ja kun tajuan että nämä ystävälliset ja suomen kansalaisuutta nauttivat merimiehethän ovatkin jumalauta poliiseja, pelkään seonneeni lopullisesti. Vielä kun laivan ruuma osoittautuu pihamme editse kulkevan tienpenkalla lojuvaksi tynnyriksi, olen yhtä kysymysmerkkiä aina siihen hetkeen asti kun toinen konstaapeleista aloittaa verbaalisen (= ei kumikeppi avusteisen) briiffauksen:

Ei jumalauta....

Kuumeinen houretilani yhdistettynä vallan perkeleellisen raksumäärän nauttimisesta johtaneeseen overdose:en oli saanut aikaan tilanteen, jossa elimistöni oli hetkellisesti sanonut kiitos ja kuulemiin - aiheuttaen näin katatonisen tilan. No, vaimoni oli päätellyt minun päästäneen kylmän pierun ja tuuminut että toi jätkä on saatava johonkin tuosta sohvalta haisemasta ja niinpä hän oli survonut meikäläisen tynnyriin ja kieritellyt viimeisen leposijani tien toisella puolella olevaan ojaan. Poliisien tiedustellessa vaimoltani hänen motiiviaan kenties tähän kenties turhan äkkinäiseen toimenpiteeseen, oli tuo räähkä vastannut heille että ”nyt on pinna hieman kireällä kun Facebookin FarmVillessä jota pelaan, on menossa haaste - vai mitä vitun viikkotehtäviä ne nyt ovatkaan - ja tässä nimenomaisessa tehtävässä pitää pummata pelikavereilta (bloody neighbours) kolmesataa viljantähkää ja kasvattaa kuusikymmentä kiloa kaalia jotka tulee viedä Mysterious Mill:iin jauhettavaksi. Pelkästään sen takia että tuosta ihan helvetillisestä tavaramäärästä saa kolme pussia Babymysliä niille pirun karitsoille joita mun farmini on väärällään. Lisäksi vaimoni oli kertonut motiivinsa perusteiksi myös sen, että häntä oli jo pitkään ärsyttänyt tautivuoteeltani heittelemät typerät kysymykset kuten:”Tuota noin..mahtaako siinä pelissä mennä vielä kauan vai eikö me syödä tänäänkään?” ja ”Taitaa  takan edessä oleva lattia  olla mattoineen päivineen aivan perkeleellisissä liekeissä, ehtisitkö millään vilkaista?”. Hänen mielestään esittämäni tiedusteluvat a) sotkivat hänen keskittymistään ja b) olivat täysin toisarvoisia jotka hänen mielestään lähentelivät henkistä väkivaltaa ja olipa vaimo suunnitellut minun haastamistani oikeuteen. Idea joka jäi toteutumatta tämän äkisti ilmenneen katatonisen tilan vuoksi. Poliisit kertoivat kirjanneensa kaikki ylös ja olivatpa nyökytelleet päätään ymmärryksen merkiksi mutta meikäläiselle (epävirallisesti) he totesivat yks'kantaan että sun muijas pelaaminen on lähtenyt lapasesta. Nyt oli minun vuoroni nyökytellä päätäni.

Meikäläisen uusi asuntoauto

Syy, miksi poliisit olivat saapuneet paikalle, olivat tiellä liikkuneiden ystävien ja kylänmiesten soitot oudosta tynnyristä jonka sisältä kuului milloin hysteeristä itkua, milloin arameankielistä kiroilua ja ihan tavallisia suomalaisia perkeleitäkin. Niinpä he olivat karauttaneet pelipaikalle tutkimaan tilannetta ja löytäneet minut (mutta olivatpa näköjään ehtineet kuulustella eukkoa ja nauttia hänen tarjoamastaan kahvista med sen seitsemän sirvakkaa. Asia mikä hieman jäi kaivelemaan). Niin, ja laivan epätahtiin käyvät moottorit olivat ohi ajaneiden autojen ääniä.

Tapauksesta syntynyt innovaatio:
Alert Storage Vessel
No helvetti, me kaikki tiedämme kuinka hankalaa on saada apua varsinkin syrjäseudulla, missä ei todellakaan ole mitään ensiapuasemia tai päivystyskeskuksia joten Alert Storage Vessel on mitä mainioin tapa a) herättää huomio ja b) suojata uhria siihen saakka kunnes apu ehtii paikalle. ASV palvelee erityisen hyvin yksin eläviä vanhuksia, jotka ahneet ja vain perintöä taivoittelevat kusipää – sukulaiset ovat jättäneet oman onnensa nojaan. Hätätapauksissa toimitaan seuraavasti:
Kirkkaan värikseksi maalattua tynnyriä säilytetään eteisessä kyljellään, jolloin loukkaantuneen henkilön on helpompi ryömiä pyttyyn sisälle ja kieritellä itsensä pihalle (no tietty ulko – ovi tuupataan auki kävelykepillä tahi vastaavalla), jolloin naapurit näkevät hyvin kaukaakin erottuvan, kyljellään olevan tynnyrin ja osaavat soittaa apua, mitään oman kokemukseni kaltaista itkemistä tai perkeleiden viljelyä ei tarvita jahka saan tuotteen markkinoille ja mainonnan käyntiin. Tämän loistavan keksinnön lisäksi listasin muutamia ilmoitusmalleja (esimerkeiksi) joita voidaan käyttää soitettaessa valtakunnalliseen hätäkeskukseen:

- ”Mörkyjärven Topilla näyttäis olevan pytty nurin, käykäähän katsomassa kun joudatte”.
- ”Hölppäs Alman pönttö kyljellään joten apua tarvitaan, ei mulla tässä muuta”.
- Sakarin peltiaski kumollaan , käykeehän vilaasemassa”.
- ”Jyyhkyjärven pariskunnalla on side by side -tilanne, kiiruusti sinne!” (Side by side – tilanne tarkoittaa että talossa asuva pariskunta on joutunut ns. yhteishätään (esim. saunan lauteiden romahtaminen) ja tarvitsevat kumpainenkin kiireellistä ensiapua. Valveutuneina ihmisillä heillä molemmilla on omat hälytyskapselit ja näin pihalla kylki kyljessä makaavia tynnyreitä kuvataan täksi side by side – tilanteeksi.

Tämmöstä tällä kertaa, kuume ei laske ja raksuja menee entistä enemmän mikä on hyvä, varsinkin kun siihen yhdistää viherkasvien tervehdyttävät aromit ja näitähän saa kun tunkee piippuun kaiken mikä vähänkin vihertää.Tupruttelin tuossa just hetki sitten eukon Kirjovehkan menemään ja voi vehviläinen mutta johan löi värit päälle ja ei kun uutta ideaa:
Ensi syksyn koululaisille on tulossa kyniensä suojaksi aivan ihanat (ihgut) Chiquita – takit, joita jokainen voi ostaa minulta (recommend) tai valmistaa itse. Tämä käy näppärästi kuorimalla jokusen kymmenen tusinaa banaania (paria, kolmea ei kannata vaa iso satsi kerralla) joita sitten keitellään painekattilassa lähes olemattomalla vedellä koko päivän. Banaanikuoret saavat maistaa kuumuuden lisäksi perkeleellistä painetta ja näin ne surkastuvat normi lyijykynän mittaisiksi, joihin sitten kuivatuksen jälkeen ommellaan söötit pikku vetoketjut ja kas, näin on kynää suojaava Chiquita – takki valmis! Kuoriessa vaan täytyy muistaa ettei tee kuin yhden viillon tai muuten koko rotsi mene pilalle – ei ole mitään järkee ommella esim. neljää vetoketjua.

Mä laitan banaaninkuoret tulille, kuorin potut ja tulen sitten lukemaan mitä te olette tehneet/toilailleet.
Nyt toivotan kaikille hyvää torstaita!
(meillä ei niin hyvä, vaimo kävi lääkärissä tänään ja nyt siinäkin on keuhkoputken tulehdus)
Ps. Koska meille tänne tundralle tulee lehdet aika paljon myöhemmin kuin sivistyneeseen maailmaan, niin olette varmaan jo lukeneetkin tämän jutun kun meinasivat perkeleet hajottaa mun paskahuusin (se on neljäntenä listassa):
8 kommenttia :

 1. Sen verran päivitystä tohon linkkiin, että ne kisat siellä Kiinassa taisi jo mennä. Mutta ne banaanitakit on varmasti tyylikkäitä, juu.

  Olen oikeasti huolissani tosta sun kuumeesta, koitahan huilailla ja parannella itseäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paskamaista tämä on kun se ei laske ja suoraan sanottuna räkä ei ole enää räkää vaan jotain aivan muuta. Se on *brhhhh* kuin piimää (viskositeetiltaan) ja sitä riittää.

   Ja levätä on suorastaan pakko, ei kertakaikkiaan jaksa olla edes koneella mutta nyt oli pakko tulla etten ihan laiminlyö teitä.

   Poista
 2. Jahas, The Tauti sitten ehtinyt sinnekin. Täällä ne, jotka sen ovat sairastaneet, ovat kyllä olleetkin tosi kipeitä viikkotolkulla :( Troppia, troppia & lepoa! Pistäkää Aljoh töihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo perkule ja nyt on vaimokin saanut tämän keuhkoputken tulehduksen, joka on muuten sitkeä; kolmatta päivää menee antibiootit sun muut raksut eikä mitään tehoa - kuume ja räkätauti jatkuu..

   Poista
 3. Hyvä pariskunta Urmatov, koettakaahan nyt parantua!! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitetaan koitetaan ja kaipa nuo antiloopit joskus alkaa toimimaan tai ainakin mä toivon niin.

   Poista
 4. Mun kommenttiloota ei jostain syystä toimi vaikka mitään estoja ei ole päällä/käytössä. En pääse edes vastaamaan kommentteihin. Tutkin asiaa ja otan yhteyttä ylläpitoon jos ei muu auta. Pahoittelen tilannetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyse oli niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin widget:tien palauttamisesta oletusarvoihin. Ilmeisesti html:n pakkaamisen? johdosta ne olivat jotenkin toisenlaisissa asetuksissa. Sanon siksi jos jollekin toiselle tietämättömällekäy samalla tapaa, niin kyse ei sen kummemmasta asiasta. Hallintapaneeli - muokkaa html:ää - palauta widgetit oletusarvoihin - valitse kaikki (oli pakko tehdä niin kun en tiennyt muuten) - palauta - tallenna malli.

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Github/jhwilson
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins