Ongelmia kesäpukeutumisessa? Tuntuuko perävaltimo liian isolta? No worries - Optical Illusion by Outo Paimen

Koska Optical Illusion – vaatemerkkini sai patenttisuojan eilen, voin hyvillä mielin jakaa teille muutamia vinkkejä tulevan kesän ja koko loppuelämänne vaatesuunnitteluun. Optical Illusion – sarja perustuu ihmisen silmiensä kautta saaman visuaalisen signaalin vääristämiseen ja täten näillä hienoilla vaatteilla saadaan aikaan tilanne, jossa asustetta katsova näkee sen mitä hän haluaa nähdä. Kuulostaako hämärältä? Antakaas kun selitän; ihmiset ovat olleet tyytymättömiä kroppaansa siitä hetkestä lähtien kun ensimmäiset luolaihmiset vetivät nahasta tehdyt luomuksensa ylleen ja siksipä niinkin aikaisin kuin 200 000 vuotta sitten kuultiin ensimmäiset, nyttemmin jo legendaarisiksi muodostuneet sanat ”Hei..sano nyt, näyttääks mun perseeni isolta tässä taljassa?”. Siitä se lähti, jatkuva valitus ja marmatus siitä kun jokin vaatekappale olisi niiiiiin mukava mutta kun se perse tai vatsa tai reidet tai rinnat näyttävät niin omituisilta ettei sitä voi kerta kaikkiaan pukea päälleen. Vaan kiitos Optical Illusionin, tätä ongelmaa ei ole ja niin kuin moni muukin innovaatio, OI on alunperin suunniteltu sotilaskäyttöön eli sulauttamaan taistelija taustaansa ja tehtyäni tätä kehitystyötä muutaman vuosikymmenen eri maiden armeijoiden kanssa, ajattelin soveltaa samaista periaatetta siviilivaatetuksen puolellekin.


Tämä on hyvä esimerkki: keskityin katsomaan ensin paidan leikkauksia ennen kuin minulle tuli edes mieleen vilkaista likan persettä.


Optical Illusionissa on hyvää se että se on ideana vapaasti käytettävissä ja jokainen joka vähänkin osaa ommella, voi vapaasti soveltaa sitä oman makunsa ja värimaailmansa mukaan ja tehdä itselleen omat asukokonaisuutensa. Optical Illusion -sarjaan on tulossa sharp coloring system, joka vie vaatteiden värjäyksen uudelle tasolle värjäystussien muodossa. Enää ei tarvitse värjätä koko vaatekappaletta, vaan tussien (jotka kestävät konepesun haalistumatta ja halkeilematta) avulla värjäyspinta voidaan tarkasti rajata halutun muotoiseksi tai tiettyyn rajapintaan asti (esim. päättää värjäys hihansuuhun tms.) Itse tuotteesta en puhu enempää, vaan valaisen teille optisen kusetuksen periaatetta jotavoitte kokeilla itsekin eri värisiä vaatekappaleita käyttämällä ja kerronpa muutaman vinkin mitkä liittyvät iholla oleviin arpiin tai muihin epäkohtiin, joita on tähän mennessä koitettu piilottaa useammalla kilolla erilaisia kasvorasvoja tahi muita talkkunoita.

Eli: me kaikki tiedämme että musta absorboi (sitoo itseensä, imee) valoa ja varsinkin mattavärinä musta on osoittautunut helvetin hyväksi väriksi tämän optisen harhan luomisessa joten otetaanpa siitä esimerkki.

Sanotaanpa vaikka että on nainen, joka kärsii liian suurista rinnoista ja haluaisi häivyttää nuo katseenvangitsijat jotka tuntuvat kiinnittävän kaikkien huomion. Helppo juttu: hän pukee ensin esim. kirkkaanvärisen T -paidan (oranssi sopii tähän tarkoitukseen erittäin hyvin) ja sen päälle mattamustan, syvään uurretun paidan joka voi olla paitapusero tai vaikkapa ohuehko villatakki ja kas, nyt naista tarkkaileva ja usein pahat mielessä oleva mies keskittää katseensa siihen kohtaan jotka hänen silmänsä ensin ja tarkimmin havaitsivat ja sehän on tietysti se kirkkaan oranssi, kaula -aukosta näkyvä kolmio. Mattamusta ympärillä ei heijasta eikä näin ollen paljasta kolmion molemmin puolin olevia jumalatoman kokoisia mollukoita ja mies tuhahtaakin: ”no eipä ollut kasoset rinnat” ja jatkaa epätoivoista etsintäänsä tai päätyy lähistöllä olevan marketin vessaan villakäsineistämään eli tumputtamaan. Pienistä rinnoista (omasta mielestään) kärsiville sama homma mutta värit toisinpäin; alle mustaa ja syvään uurrettu vaate kirkkaan värinen ja vielä paremman efektin saa, mikäli kangas on on sellainen että se heijastaa valoa. Silloin aikaansaatu efekti tuottaa mm. tälläisiä huuhdahduksia: ”Ei juma...ei per...kato nyt, noin pieni likka ja ihan mielettömät possut!”


Aivan helvetin hyvä esimerkki silmää kusettavasta vaatteesta. Onko naisella paita vai onko hän alasti? No paitahan tuo on joten miettikääs puhuinko paskaa silmän ja näköaistien helposta huijaamisesta..


Siirrytäänpä sitten pepaan, tuohon iänikuiseen kiusankappaleeseen, johon tekemäni kyselyn mukaan (otanta 11.400 naista) oli tyytymättömiä peräti 110% kyselyyn vastanneista naisista. Tämä on helppo huijaus erityisesti kaupunkiolosuhteissa, jossa katujen harmaanmusta väri tarjoaa loistavan taustan. Mikäli tyhmyyksissäsi ajattelet että sinulla on taka -akselilla enemmän tavaraa kuin mitä haluaisit, toimi seuraavasti: housjen/hameen väri saa olla vapaa mutta sopivin paidan väri olisi lähellä kadun pintaa oleva väri, esim. haalistuneiden farkkujen sinisen harmaa tai puhtaasti harmaa väri käy oikein hyvin. Tämä kyllä toimii kirkkaammillakin väreillä aivanyhtä mainiosti sillä kyse ei ole pelkästään väreistä, vaan kankaan leikkauksista. Henkilöiden, jotka kuvittelevat peppunsa olevan iso, näkee usein käyttävän reiluhkoa ja pääsääntöisesti muutaman tuuman vesirajan alapuolelle ulottuvaa paitaa. Tässä tilanteessa ei tarvitse tehdä muuta kuin tehdä paidan selkäpuolelle leikkaus, jolla poistetaan paidasta perseen päällä oleva osa siten, että aukon ylälinja on sama kuin alla olevien housujen tai hameen ja että syntyneen ”aukon” reunat jäävät osittain perseen päälle ja näin perse (ihan totta) näyttää kapeammalta kuin se onkaan. Vielä kun leikkauksen tekee niin, että se alkaa ylälinjan reunoista (kummankin reunan ollessa noin 10 cm perseen päällä) ja etenee viistosti lähellä reiden puolivälissä olevaa helmaan (= todellinen lantiolinja), on optinen harha täydellinen koska näin vältytään tilanteelta jossa muuten tulisi 90 asteen kulma paidan helmaan (ymmärrätte varmaan, mikäli pois leikattu kappale olisi suorakulmainen). Todella kätevä konsti ja sitä leikkausta on vaikea erottaa edes läheltä katsottuna joten rohkeasti kokeilemaan niin yllätytte iloisesti.


Tribaalit ovat kauniita ja monikäyttöisiä (esim. ne arvet) niiden monimuotoisuuden takia (aka suunnittele omasi).


Sitten arpiin ja muihin ihon ei toivottuihin ongelma kohtiin. On valitettavaa että kosmetiikkateollisuus on takonut rahaa luomalla ihmisten päähän ajatuksen täydellisestä ihosta ja saanut näin womeenit ostamaan järjettömiä määriä erilaisia kittejä ja muita hämäriä valaanrasvoja, joilla on koitettu peittää esim. arpia. Tiedän että monikin tatuoija vetää herneen nenään siitä mitä sanon nyt mutta sanonpahan silti eli puhun arpien tatuoinnista. Monikaan tatuoija ei sitä tee mutta se on mahdollista ja voinpa kertoa yhden esimerkinkin. Katsokaas kun vaimollani oli (on) todella iso arpi vasemmassa kädessään joka ulottuu kyynärtaipeesta aina ranteeseen asti (juu, nuoruuden suicide -juttuja) ja hän kärsi sen epäesteettisyydestä aina siihen asti kunnes hän päätti ottaa tatuoinnin sitä peittämään. Nyt arven tilalla on hento, kiemurteleva puunoksa jonka pienillä oksanhaaroilla istuskelee (eri asennoissa, luonnollisesti) kolme pientä enkelivauvaa pienten siivenalkujensa kanssa (symbolinen muistutus siitä ettei kuoleman kanssa leikitä) ja voin kertoa kertoa että ko. tatuointi on todella hieno ja miljoona kertaa paremman näköinen kuinse rujona paistava arpi. Noihin arpien tatuointeihin liittyy muutamia ongelmia (mm. värien tarttuvuus, sopivan neulan löytäminen) eivätkä niitä kaikki tee mutta oikealta ammattilaiselta homma kyllä luonnistuu ja näin voi sanoa hyvästi pitkähihaisille paidoille, meikkivoiteille etc. Sama juttu jos kasvoissa on esim. pieni arpi ja tällöin riittää vaikkapa lävistyskoruun (joka kenties ”päättää” arven olemalla sen toisessa päässä) soveltuva värisävy eikä mitään sen kummempia ja miniatyyritasoa olevia kuvia tarvita. Toisin sanoen arvesta voi tehdä korun joko meikkaamalla tai tatuoimalla sen ja lyön pääni pantiksi siitä ettei sitä tuijoteta sen jälkeen läheskään niin paljon kuin niitä onnettomia ja usein epäonnistuneita peittely – yrityksiä.Tässä muutama vinkki Jurtan fashion & beauty – osastolta, joka haluaa toivottaa teille kaikille oikein antoisaa kesää vapaamman pukeutumisen ja itsensä paljastelun merkeissä – tatuoinnit ovat kauniita katsella eikä niitä turhia vaatteita kesällä muutenkaan tarvita. Minä menen nyt ottamaan jokusen rauhoittavan kun päätäni alkoi riivata vähän turhan kesäiset ajatukset jotka taasen saivat aikaan sen että nivustyrän hautausmaalla tuntuu olevan jonkin asteista liikehdintää. Argh.

Ps. Oli muuten 90. postaus!

Pss. Älä unohda eilen ilmestynyttä Hiljaisten Salien 6.lukua:


24 kommenttia :

 1. Hahaa, kevättä rinnassa ja muuallakin, näemmä! Sitä ei saa piiloon millään värillä taikka kuosilla.

  Pusu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mitä ei saa piiloon? Kevättä, rintaa vai mitä? :D
   Pusuja sinnekin suuntaan <3

   Poista
 2. Sinä olet kyllä mainio pakkaus, Paimen :)

  Ihan sivumennen sanottuna mä kuulun niihin outohin naisiin, joiden takalisto on oman mielen mukainen, mutta ryntäät onkin sitten ihan eri juttu. Ne on joltain lehmältä kloonattu, myös koon mukaan siis eli ihan liian isot mulle. (Turha varmaan sanoa, että inhoan niitä hinkkejä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä näet - aina löytyy napisemisen aihetta!
   Alat vaan rohkeasti silpomaan..korjaan kokeilemaan Optical Illusion - menetelmällä tehtyjä vaatteita :P

   Poista
 3. Jos tämä julkaisu olisi tullut kome vuotta sitten olisin säästynyt ainaiselta nälältä.Täytyy vain sanoa katkerana että tulit liian myöhään kovan onnen mies.
  No, kilot on historiaa ja pitää tässä olla ihan tyytyväinen siihen mitä Luoja antoi.
  Kevättä on rinnoissa ja se kulminoitui siihen että pesin auton :D
  Oli muuten hyvä neuvo jonka annoit mulle. Helpotti oloa ihan hirveen paljon.Kiitos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään kiittämistä ja kolme vuotta sitten en tiennyt koko Blogspherestä mitään mutta auton pesusta sen verran että tulikos sitä pestyä rinnatkin samalla vai säilyitkö kuivana? :D

   Poista
  2. Katsotaan, kuivat on ja ummessa, tämä lehmä on :D

   Poista
  3. Älä höpötä!
   Sinä mitään ummessa ole ja tissien kuivana pysymiseen mä en kyllä usko ;D

   Poista
 4. Jurtan fashion & beauty – osaston neuvot jäävät myös minulta käyttämättä, sillä olen ihan tyytyväinen siihen mitä Luoja on aikoinaan antanut sekä etu- että takapuolelle. Naama rypistyy, vaan sen ei ole väliä, noita burkia on useita:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin tyytyväinen nainen!
   Sinä mitään burkhia tartte ja nyt kun kelit on tämmöiset, on parempi että alat sinäkin pikkuhiljaa keventämään sitä talvista varustusta... ;)

   Poista
 5. Täältä löytyy! On liian isoa ja liian pientä :-D

  Mulla on vasemmassa habassa ISO ja pitkä arpi. Oikeasti ruma, arpikudos kasvoi urakalla. Jo tikatessaan lekuri sanoi (20 vuotta sitten) että "tästä tulee sitten ruma". Arpi on yhä niin herkkä, etten siedä yhtään, että siihen kosketaan. Kangaskin tuntuu välillä inhalta. Lieneekö hermot tai jotkut jääneet siinä ikävästi pintaan. Moni on ehdottanut mulle juuri tatskaamista arven piilottamiseksi, mutten voisi kuvitellakaan, että siihen tatskakynällä kosketaan.. Olen sitten kuvittanut vain "terveitä" kohtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps. kyklooppi tuijottaa juuri Sua!

   Poista
  2. Tosta arvesta tuli mieleen, että olen tässä elämäni aikana tehnyt empiirisiä havaintoja siitä, että kun eläin leikataan, vaikkapa koiralta poistetaan kohtu, on haava ommeltu niin nätisti, että huomaa jo eläinlääkäristä kotiin tullessa, että on siistimpi haava, kuin ihmisillä ikinä ja sittenhän tuo paranee nätisti, eikä jälkiä jää. Miksi ihmisille ei ommella nätisti?

   Samoin olen huomannut, että onhan näitä julkkiksia, joilla on naama leikattu ja laitettu silikonia tisseihin, mutta missä arvet? No ei missään! Mutta kun tavis menee mihin tahansa leikkaukseen, jää kauheat arvet. Miksi ei taviksia ommella nätisti?

   Multa on poistettu yksi repeytyvä pieni luomi ja jäljelle jäänyt arpi on isompi kuin se luomi oli koskaan. Herää kysymys, että jos olisin ollut joku victoria beckham, olisiko jäänyt luomesta mitään jälkeä... No ei!

   Tasan ei mene nallekarkit eikä arvet, sanonpahan vaan...

   Poista
  3. Se mun oli sellainen, ettei sille voinut mitään. Tai sit olis pitäny tehdä ihonsiirto. Mulla oli sillon vaavi masussa, niin siihen ei sitten ryhdytty...
   Mutta tasan ei mee, kaveri on sairaalassa töissä ja kertoi aikanaan eräästä kansanedustajasta vai mikälie ministeri oli, en muista), jolla löydettiin rintasyöpä. Pääsi kuulemma sukkelaa jonon ohi....

   Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  5. Mun on kyllä tässä kohtaa oltava eri mieltä. Olen kolme kertaa saanut alavatsan yli poikittain leikkaushaavan, ja kaikilla kerroilla on tullut erittäin siisti arpi. Viimeisellä kerralla vielä oli putsattu vanhan arven jälkiä. Ja tämä siis ihan julkisen puolen hoidossa.

   Poista
  6. Helmi: se on kurja juttu jos iho on niin arka koska tatskaaminen on tosissaan hyvä konsti vaikkei monikaan suostu siihen lyömään kun se on tavallaan kuollutta kudosta. Kurja juttu.

   Marra: rahalla saa ja hevosella pääsee, niin valitettavaa kuin se onkin sillä monet häpeävät arpiaan todella paljon ja se rajoittaa sosiaalista elämää haitaksi asti.

   Rantis: Mulla on ollut suht samanlaista tuuria mutta onpa niitä jokunen tosi näkyvä arpikin joten jos ei ne nyt ihan fifty - fifty ole, niin lähellä kumminkin. Kait se on vähän kiinni siitäkin mihin kohtaan vekki tulee/tehdään.

   Poista
 6. Asiaa. Menen leikkaamaan paitoihini lovet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olet Sanna olet noitten kommantties kans ihan paras! :D

   Poista
 7. Tarttee vissiin leikellä varmuuden vuoksi kaikkia vaatteita "suotuisan vaikutuksen aikaansaamiseksi" ;) Mä luulen, että nää vinkit ei ole mulle. Mä meen vanhoilla vaan - niissä on parempi vara! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun ei tarvi edes leikellä, mulla on kotivaatteina rikkinäisiä T-paitoja, otan ne vain käyttöön...

   Poista
  2. Polga ja Rantis, eipäs nyt taas olla noin negatiivisella asenteella liikeenteessä. On meinaten tehty tutkimus joka todistaa naisilla olevan omituinen, täysin harhainen ja negattivinen minäkuva joka ei pidä paikkaansa. Jotta ootte kauniita minkä todistaisin mutta kun teiltä ei saa kuvaa kiskomallakaan ;D

   Poista
 8. Mutta entäs ne rusketusrajat sitten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ninja, sinä senkin villitsijä - eipäs nyt härkitä millään rusketusrajoilla ja sitäpaitsi rusketuksen pitää olla rajaton!
   *vaipuu omaan, omituiseen haavemaailmaansa jossa vilisee aurinkoa ottavia ninjoja nunchakuineen*

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Github/jhwilson
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins