Oxycontin käyttö kiputiloissa / kokeilkaapa Waterfox:ia - on aikas nopea etten sanoisi

Maanantaina kaikki muuttuu, palataan osaltaan vanhaan systeemiin eli hieman erilaiseen sisällöntuotantoon mutta suurimpana muutoksena tulee koneen vaihto, tähän asti on menty varakoneella jo pidemmän aikaa mutta huomenna pääsen viemään vanhemman koneen – tuon uskollisen Luostarin tietopankin – huoltoon ja sitä kautta moni liitännäistoiminto helpotuu kun voin keskittää ne samalle koneelle. Suurin muutos tulee olemaan käyttöjärjestelmän päivittäminen/ vaihtaminen toiseen sekä kaikkien turhien, Windowsin mukana tulleiden ohjelmien poistaminen koneelta siten että vain kaikki oleellinen jätetään. Huonontuneen näköni myötä tulen todennäköisesti hankkimaan ulkoisen eli erillisen näytön etc. Täällä Sardiinialtailla merkittävänä ongelmana ovat olleet todella huonot yhteydet joista kaikki ovat kärsineet eikä kyseessä ole olleet operaattorikohtaiset vaikeudet vaan ongelma on ns. yleismaailmallinen ja tämä on ollut suurin syy tähän hiljaiseloon mutta mikäli kaikki menee okei, niin ensi maanantaina tahti muuttuu kun uusi kone tulee huollosta. Toki huomenna tulee uutta tekstiä illan mittaan jahka saan päivän pakolliset rutiinit hoidettu joista päällimäisenä tuo varsinaisen koneen huoltoon vieminen.


Muuta täältä Sardiinialtailta ei oikein kuulu – ainakaan mitään mullistavaa - joskin huomenna on suhteeellisen tärkeä päivä lääkityksen kannalta sillä viikon aikana on käyty perusteellisia keskusteluja vahvempien kipulääkkeiden käytöstä. Siitä harvinainen talo (tarkoitan lähinnä asennoitumista kovien lääkkeiden suhteen) että henkilökuntaan kuuluu ihmisiä jotka ovat työskennelleet mm. syöpää sairastavien parissa ja tilanteissa joissa missä ei ole enää mitään tehtävissä, joten suhtautuminen ei ole niin kielteistä kuin ”normilääkäreillä” joiden mielestä kaikki kovempia lääkkeitä käyttävät/anovat ovat narkkareita. Puhetta on ollut mm. selkärankaan annettavista kipupiikeistä joiden kesto vaihtelee 2 – 3 kuukauteen ja jotka siis rusautetaan suoraan selkään (en tiedä että oikeinko ytimeen) ja varsin usein on mainittu lääke nimetä Oxycont jonka käytöstä kipupotilaiden parissa on saatu potilaiden keskuudessa hyviä kokemuksia (samoin Lidocain) – tulokset ovat olleet jopa niin hyviä että useat ovat palanneet takaisin työelämään. Suurin kysymys kohdallani on kuitenkin se operatiivisen hoidon tarve sillä varaana on, että kun kroppa huijataan kivuttomaksi ja näin ollen se ei ilmoita että nyt on väärä liike menossa, mahdollisuus siihen ”lopulliseen naksahdukseen” kasvaa ja näin meikäläisestä tulee jalaton jätkä. Niin, ja tietysti rasitteena on se moneen kertaan mainittu taustani joka tuntuu olevan monelle lääkärille niin iso asia että sen ylipääseminen on lähes mahdoton asia.


Tules – klinikalta ei ole edelleenkään kuulunut mitään ja laitankin sinne huomenna viestiä että kun kerran 14.1 mennessä piti päästä sisään eikä näin ole tapahtunut, niin voitte jatkaa sen humpan hyppäämistä ihan keskenänne. Talpn lääkäri – niin kuin kaikki muutkin tähän asti -tTottakai jankutti että pitää olla aktiivinen ja ottaa itse yhteyttä mutta kun kerroin ja (jopa näytin) mitä prepaid – liittymällä jonottaminen maksaa, puhumattakaan 55 km:n ajomatkoista, hän alkoi pikkuhiljaa ymmärtää kantani ja onhan se jumalauta niin että jos kerran sairaalasta tulee kutsu niin mikä vitun velvoite asiakkaalla on huolehtia koska sinne sairaalaan mennään? Eli se siitä ja muusta sote – uudistuksesta + muista keskittämisistä. Tiedän että tämä kuulostaa turhalta kitinältä mutta koittakaapa (nimenomaan ”terveet” jotka ette tästä ruljanssista tiedä yhtään hevon helvettiä) käydä, soitella ja jonotella puolitoista vuotta putkeen niin toista tiedätte, varsinkaan kun yöunet jäävät kiputilojen takia 1,5 – 3 tuntiin. Pääpointtina ja rasittavampana asiana se etteivät ne asiat etene yhtään vaikka olisit kuinka aktiivinen. Saattaapa olla (asia jota olen harkinnut jo useamman päivän) että sanoudun omatoimisesti irti terveydenhuollon ja Kelan asiakkuudesta koska tässä maailmassa on sellainenkin rinnakkaistodellisuus kuin Varjojen Maailma jossa liikoja ei kysellä ja jos raha käy reseptistä.
Laitoksesta itsestään minulla ei minulla ei todellakaan ole mitään pahaa sanottavaa ja onnellisia ovat ne, joille Kela antaa madollisuuden tulla tänne tai sitten on on sitä omaa rahaa sen verran että pystyy kustantamaan omat hoitonsa, jotka laitoksen palvelut huomioon ottaen eivät ole päätä huimaavia.

Lopuksi: Huomenillasta eteenpäin unohdetaan säryt, tai paremminkin niistä puhuminen ja jurtassa aloitetaan alkavan kevään kunniaksi hieman riehakkaampi ote omituisine aiheineen, unohtamatta kaikkia niitä juttuja mitä kesä ja......hmmm... lieveilmiöt tuovat mukanaan.
Kaikille erittäin hyvää torstain ja perjantain välisen yön jatkoa ja heille, jotka lukevat tätä vasta aamulla, toivotaan oikein hyvää perjantaita ja alkavaa viikonloppua.

Edit klo 05.20: latasin Waterfox - selaimen ja se on ihan ok juttu, hemmetin nopea ja mukava käyttää joten kannattaa testata

- Rakkaudella se oudompi paimenenne -

8 kommenttia :

 1. O M G!!! :O Toooooooodella outo paikka, jos ihan meinaavat lääkitä. Tämä toivottaa onnea kaikkiin troppauksiin *ja just nyt kärsii aivan stnallisista säryistä sen old school -fyssan jälkeen*.

  VastaaPoista
 2. No katsos asia ratkeaa suurelta osin tänään ja jos myönteinen päätös tulee, niin minun lisäksi tulee hymyilemään joku muukin.
  Uskon että paikat on kipeät koska se faskiapisteiden (vai vaskia?) nuljuuttaminen on itsestään saatanasta. Kävin meinaten katsomassa mitä teikäläiselle kuuluuu kun on nämä hommat olleet aika kauan retuperällä. Mutta nyt aamukahvin keittoon ja saatanpa ehtiä palata lukaisemaan muutaman blogin ennen kuin kidutussessiot alkavat :D

  VastaaPoista
 3. Mukava nähdä taas, ehdin jo miettiä että onko ne unohtaneet sinut roikkumaan jonnekin suspensioon...
  Toivottavasti lääkitys saadaan kohdalleen! Ihmettelin, kun lidokaiinia käytetään puuduttamiseen, mutta sitähän sen justiin pitää ollakin, että kivut häipyy.

  VastaaPoista
 4. Tässä kahdeksan päivän migreeni huumassa sanon sinulle että kipuja ei voi eikä saa unohtaa.Ei niitä pysty kun ne on koko ajan iholla.
  Lähden nyt kauppaan ja tuhlaan sinne koko elämän.
  Voi hyvin <3

  VastaaPoista
 5. Kiva että oot päk. Oxynormit ja Oxycontinit ei ainakaan auttaneet mun entisen elämän ihmistä. Sekin mahis siis otettava huomioon (pessimisti ei pety)
  Minä lähden nyt silmälääkäriin ja pelkään pötköt housussa, että ne määrää uudet rillit (=mistä rahat?). Toisaalta...olis helpompi muuttaa, jos näkisi jotain.
  Pöh. Kummallinen olotila: 50% iloa ja samanmoinen Isoa veetutusta.
  Viime päivät sardiniassa, ota rennosti, jos pystyt!

  VastaaPoista
 6. Niinpä. Toivotaan, että saavat lääkityksen kohdalleen. Eilen just kuulin siellä TULES-poliklinikalla, että jotkut tk-lääkärit pihtaavata aivan turhaan kipulääkkeitä. Miksi ne on keksitty jos niitä ei sitten tarvitseville määrätä. Argh..

  VastaaPoista
 7. Noi toimimattomat yhteydet on kyllä rasittavat. Toivottavasti lääkkeet yms meneen putkeen.

  VastaaPoista
 8. Oxyconttiinia saa vain huumereseptillä ja se on tiukassa että, lääkäri semmoisen kirjoittaa. Jos olen oikein ymmärtänyt niin Paimenella on hermosärkyä ja tuo ei siinä toimi yksin kun heikosti. Tuohon rinnalle vielä lyricaa niin saattaa saada paremman vasteen.

  VastaaPoista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Github/jhwilson
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins