The ultimate ass workout (tästä ei päivä eikä pepputreeni parane) !!


”Ser garam akeh t'res daluei melem ber memerum”. Tuo muinainen akkadialaisten lause ”Ystäväsi ovat sinun sielusi peili” pitää vielä tänäkin päivänä paikkansa todella hyvin koska sinä päivänä kun huomaa jääneensä yksin, kannattaa mennä sen seinällä roikkuvan ja kenties siltä ruotsalaiselta eläkeläiseltä ostetun sekä taustaltaan heijastavaksi värjätyn levyn eteen ja kysyä itseltään että mitä on tullut tehtyä? Daa, ystävänpäivää vietetään ja koska tämäkin päivä on kaupallisten voimien ansiosta raiskattu - samoin kuin joulukin – en käy sitä kenellekään toivottamaan ihan sen takia että sitä aitoa ystävyyttä ei tarvitse juhlistaa millään tietyllä päivämäärällä vaan sitä tulisi vaalia ja pitää yllä joka ainoa päivä. Sanoo hän joka jurottaa erakkona hikisessä teltassaan mutta tajusitte pointin. Sen sijaan onnittelen Marraa, jolla on tänään tuplasynttärit ja hän on luvannut tarjota kaikille kakkukahvit jotka tulevat Vantaan Essolle klo 09.00 – 15.00 välisenä aikana eikä liene vaikea arvata mikä tässä jutussa ei pitänyt paikkaansa. Enivei, jurtalta lähtee isot onnittelut med sen verran lämpimät ajatukset etten käy niitä tässä erittelemään.

Liittyy alempana esittelemääni pepputreeniin mutta tämän käytön esittelen sitten kun olette pidemmälle ehtineitä treenaajia

Eilen sain tarpeekseni lukulistani toimimattomuudesta ja lisäsin selaimeen Feedly:n, tuon mainion syötteen lukijan jossa te koko orkesteri nyt köllöttelette ja jonka kautta kävin aamun tunteina morjestamassa pakkasnestettä kusevaa poikaa, varsin suoraselkäistä naista sekä niitä blogeja jotka olivat ilmestyneet yöllä tai vielä varhemmin aamulla. Feedly on hyvä laajennus joka on käsittääkseni kaikille tuttu ja on saatavissa (edelleen oman käsitykseni mukaan) joka selaimelle, itse roilaan tällä hetkellä Operalla. Bloggerin lukulista on jotenkin omituinen sillä vaikka olen tarkistanut kaikki asetukset ja muut sydeemit, se saattaa jättää jonkun blogin päivittämättä kokonaan. Ongelmahan olis helppo ratkaista jos toimimattomuus koskisi tiettyä/tiettyjä blogeja mutta ei, tuo arpoo päivittäin jonkun blogin jonka se hylkää eikä sellainen käy laatuun. Feedly on ollut meikäläisellä käytössä aiemminkin ja sehän sallii lukuisten jako – ym. mahdollisuuksiensa lisäksi sen, että joko luet blogin joko Feedlyn puolella tai pomppaat eli ilmiinnytät itsesi suoraan blogiin. Kätevää myös sen takia että jos haluaapi lueskella anona niin jo vain onnistuu sekin kirottu toimenpide, minä kun olen näitä ”esittäydy, perkele” - Paimenia joilla on pakkomielteinen tarve tietää kaikesta kaikki. Minen mikään utelias oo, kunhan vaan haluan tietää jotta kuka siellä ropajaa.

Piti tänään ostaa verkkarit mutta taitaa jäädä haaveeksi kun näyttää – pikaisen laskutoimituksen jälkeen – siltä ettei lampaannahat oikein riitä mutta ei sen väliä, kelit lämpenevät ja voin aivan hyvin käyttää näitä haulikolla ammuttujani vielä vuoden, pari. Normaalistihan ostan uudet vasta siinä vaiheessa kun entisistä ei ole jäljellä kuin vyötärön kuminauha mutta nyt oli tarkoitus brassailla ja ostaa uudet vaikka näissä nykyisissä on toinen puntti lähes kokonaan jäljellä ja toisestakin roikkuu viiden sentin palkeenkielet. Pyöräyttelen näitä jalassani tasaisin väliajoin niin ruskettuvat nuo molemmat koivet suht tasaisesti, meillä kun täällä tundralla alkoi viime yönä antikaamos jonka aikana paistaa peräti kaksi aurinkoa ja ne häipyvät horisontin taakse vasta sitten kun olen saanut uusittua respani.

Tämän ihmetyksen sain virvelillä viime syyskuussa ja on kuulkaa niin sitkeää lihaa että vieläkin on osa pakkasessa kun se syöminen on yhtä tuskaa.

Muuten ei mitään ihmeellistä, Syyrialaiseen pitäisi vaihtaa jarruvalon polttimo taakse ja huomenna pitäisi käydä katsomassa yhtä (eilisen) suunnitelma B:n kohdetta. Kuten noista kahdesta rivistä huomaatte niin minulla on ihan sairaita vaikeuksia kestää tätä jatkuvaa jännitystä elämässäni sen monimuotoisuuden ja niin perin kiihkeän sykkeen takia. Eilenkin tuijoytelin varmaan kolme tuntia yhtä vesitippaa että tippuuko se perkele räystäältä vai ei ja kun mitään ei tapahtunut, menetin hermoni ja laskettelin puutarhaletkulla vettä n. 300 kuutiota ajatuksena että jos se tippa ei uskalla tulla alas niin laitanpa sille jokusen kaverin. Voi sentään minkä lumipalloefektin sain aikaan! <3
Sen aran vesitipan plus niiden katolle toimittamieni miljardin vesitippakaverin lisäksi takapihalle tuli eukko, taloyhtiön mies, poliisi,yks kodinhoitaja (oli viemässä vanhuksille lääkkeitä), ambulanssi ja noin kaksikymmentä uteliasta joista nämä saatanan uteliaat elikkäs naapurikyttääjät saivat seurata sitä tuttua ”♪ ♫ pyöritä, pyöritä pellavapäätä ♫♪” - leikkiä jota me veivattiin poliisin, taloyhtiön miehen ja lääkeruisku kädessään heiluvan kodinhoitajan kanssa. Mahdotonta tantereen töminää ja virkavallan esittämiä voimasanallisia komentoja joiden tahtiin oli aikas mukava hypellä yli marjapuskien aina siihen asti kunnes tein virheen ja päädyin roskiskatokseen. O – ou ja taas tunsin sen tutun pistoksen jota seuraa useamman tunnin unet.

Tämoon mukava paikka asua just tuon yhteisöllisyyden takia, tundralla ei tartte kuin muutaman kerran sanoa jutulle jääville uteliaille että on hieman heikko tilanne päällä ja tästä johtuen aika kova nälkä, niin ei mene kuin muutama tunti niin koko tundra tietää tilanteen. Seuraava vaihe onkin sitten sieltä helpoimmasta päästä: riittää kun tunnistaa kuka on kävelemässä vastaan (vanhat muorit on mun suosikkejani), niin ei vaadita kuin näyttävä pyörtyminen ja hetken kuluttua voi tyytyväisenä todeta että taas mua raahataan kotiin päin. Mikä tässä jutussa sitten on pointti? No se ettei mua koskaan raahata omaan kotiin vaan sen kohdalle osuneen muorin kotiin jossa saan syödä vallan perkeleesti toinen toistaan mielettömämpiä ruokia jotka on valmistettu sillä ainoalla ja oikealla Old School – menetelmällä. Eli läskiä ja perunoita valtava kipollinen plus jälkiruuat jotka ovat yleensä uunituoreita leipomuksia med vanilja-kastike tai suklaamousse und vahva kaffe. Täytyy antaa tunnustus vanhemmalle kansalle sillä he jos ketkä osaavat ruuan laittamisen jalon taidon ja noiden eväiden takia kannattaa maata keskellä tietä useampikin tunti – koskaan ei tiedä minkälaisten herkkujen ääreen tulee raahatuksi <3
Suosittelen.
Otin tänä aamuna pesukoneesta tämän oman ja treeneissä käyttämäni setelin - se kun on ainoa.

Kait mä alan keittelemään aamupuuroa jonka saan tehdä rauhassa mutta annas olla kun avaan jääkaapin ja otan sieltä voileipäainekset, niin jo vain Aljoh tulee muina tyttöinä venyttelemään köökin ovelle ja vispaa häntäänsä ”ai huomenta läskipää, sinäkö se olitkin joka täällä kolisteli. Ajattelin vaan tulla tarkistamaan tilanteen”. Just joo ja seuraavassa hetkessä se parkkeeraa ittensä jalkojen juureen odottamaan josko leikkuulaudalta sattuisi tipahtamaan jotain ja sattuuhan sitä. Joskus kun olen erityisen hyvällä tuulella niin leikkulaudalta suorastaan sataa leikkeleitä, juustoa ja muita juttuja ”ihan vahingossa”.

Setelin poimija nro 1

Tiedättekö muuten mikä on hyvä pepputreeni? Tämä kyllä vaatii aikamoista itsekuria eli ei saa huijata eikä valehdella itselleen mutta jos teillä on kova luonne niin sitten toimitte seuraavasti:
Otatte lompakostanne (ne rahat jotka kuuluvat ”ylimääräisiin” eli setut jotka jäävät safkan ja laskujen jälkeen) ja taittelette ne keskeltä kahtia niin että niistä muodostuu kolmioita. Hyvä. Nyt asettelette nämä kolmiot pystyyn lattialle (joko harvaan jonoon tai sitten ihan muuten vaan) satunnaisessa järjestyksessä niin se tekee treenaamisesta hauskempaa ja jännempää eli vitoset , kympit,kakskymppiset ja viiskymppiset (satasista en uskalla puhua koska en oo nähnyt niitä kuin valokuvissa) peräkkäin ja sit vaan kaikki vaatteet veks. Ainakin kaikki housut koska tarkoitus on että pakitatte kolmiorivistön päälle ja alatte laskeutumaan pelkkien jalkojen varassa kohti seteleitä (ei sitten mitään tukea tai muutakaan käsiavusteista toimintaa!) kunnes se suloinen pepanne koskettaa valitsemaanne kolmiota. Nyt sitten puristatte setelin pakaroittenne väliin ja nousette seisomaan vain jalkalihaksia apuna käyttäen ja kävelette (edelleen tiukasti seteliä puristaen) eteiskäytän/huoneen toiseen päähän jossa laskette setelin maahan samalla tavalla kuin otittekin. Kaikki ne setelit jotka onnistuitte tuolla metodilla kiikuttamaan valitun matkan päähän, saatte käyttää itseenne ilman omantunnon tuskia. Tämä on sitä välittömästi palautetta antavaa ja hyvän mielen treenaamista niin kuin kunnon kohottamisen tulee ollakin.

...ja suosikkini, setelin poimija nro 2

Mukavaa perjantaita ja alkavaa viikko teille kaikille jota tundralla viipotatte, minä ja Aljoh lähdetään aamupalan tekoon.


40 kommenttia :

 1. Mä teen ton setelitreenin mut vaan lantionpohjanlihaksilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks siinä toimis paremmin kovempi kolikko ;-)

   Poista
  2. Ja olis suurempi teho, kun imis saman euromäärän... Seteleillähän pääsee liian helpolla :-D

   Poista
  3. Puolinainen, miten mulla oli tekstiä kirjoittaessani sellainen tunne että sulla saattaa olla jotain sanottavaa aiheesta mutta tunnustettakoon etten arvannut sua noin hyvökuntoiseksi :D

   Marjaana: kolikko ei ole hyvä juuri sen kovuuden takia. Katsos kun paperin/setelin hallinta vaatii paljon enemmän pepalihaksilta :P

   No mutta Helmi! Miten sä voit käyttää sanaa imuroida kun pepusta puhutaan... :D

   Poista
  4. *viheltelee' Mistä lie putkahtanut mieleen....

   Poista
  5. Tässä vaihdettiin puheeksi jo lantionpohjalihakset - niihin ne kolikot toimii parremmin. Setelit suotta vettyy ;-)

   Poista
  6. Te olette ihan kauheita, alatte heti vääntelemään kaikenlaisia juttuja viattomasta pepputreenistä :P

   Poista
 2. Istuin alasti monta tuntia lattialla, kun polvi ei kestänyt tota treeniä. Sitten sain hinattua itseni ylös ja toista kertaa en kokeile:-)

  Se meidän uimakoppi-business, sopii hyvin, että minä teen testit. Pystyn riisumaan/pukemaan kymmenessä sekunnissa, kun uimaan pääsee. Ja uimapukuhan mulla on aina alimmaisena:DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saakeli Rantis, nyt alkaa tilanne olemaan sellainen että pian teille asennetaan webbikamerat *köh* ihan sen ruuanlaiton opettamisen helpottamiseksi :D
   Ei se uimakoppibisnes tai paremminkin vaatteiden vaihto demonstraatio noin voi mennä! Ei ihmisillä mitään ole vaatteiden alla kun he tulevat uimaan ja juuri se siinä onkin tärkeää että näkee kuinka pienessä tilassa ihmiset kykenevät vaihtamaan ne vaatteensa ( ja tätä varten joudutaan ottamaan kenties kymmeni- ellei peräti satoja ottoja) ;D

   Poista
 3. Ystävänpäivä tai ei niin kun raahauduin kauppaan haleja tuli ja yksi käsisuudelmakin,No,se siitä :D
  Treenataan treenataan ,älä huoli mutta mistä v....ta ne setelin tänne haalin ja huoraamaan en ala :D
  Hyvät puurot ja vältä vehnää sillä se pullistaa mahaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sulla on ystävänpäivä mennyt mukavissa merkeissä ja treenatahan voi aina vaikka paperinpalalla vaikken oikein tahdo uskoa sun setelipulaasi :D

   Puuro on kunnon neljän viljan sydeemiä jasiihen kun roippaa sokeria, hilloa ja voita niin jo vain menee tap..tulee vatsa täyteen :P

   Poista
  2. Joo,voita pitää olla yökynttilän sydämeksi <3

   Poista
 4. Mun blogi ei kyllä oikein päivity tossa sun lukulistassa. Laahaa yhtä postausta jäljessä koko ajan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksipä minä siirsinkin sinun ja kaikkien muidenkin syötteet Feedlyn puolelle koska siellä tuo päivityshomma tosiaan toimii.

   Poista
 5. Voi Outo, minkä teit! Viimeiset kaks vitostani taittelin ja asetin lattialle. Kyykistelin ja kyykistelin tärisevin jaloin...lopulta löysin itseni lattialta, toinen polvi sijoiltaan. Kaiken lisäksi setelit on jossain ruskeassa liejussa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä huoli Helmi,se on suklaata sillä me naiset ei mitään muuta tuoteta :D

   Poista
  2. Täällähän nyt polvivammaisia piisaa ja se on asia mitä en usko koska tiedän että te olette paljon notkeampia/parempikuntoisia kuin mitä annatte ymmärtää. Pisteet toki treenin koittamisesta ja Ritva, sinä päivänä kun naiset alkavat tuottaa suklaata niin minä siirryn paimentamisesta meijerin pitäjäksi :D

   Poista
  3. Eiku suklaatehtaan johtajaksi,meijerissä vaan jalostetaan maitoo :D.

   Poista
  4. Ihanaa Ritva, että hokasit ton! Suklaatahan se! Mä jo pelästyin....

   Poista
  5. Hesus sentään mutta te olette jotain sellaista mikä ei ole tästä maailmasta :D

   Poista
  6. Naiset on-------maitosuklaata tai suklaamaitoa :D
   http://www.elisa.net/tutkimus-lapsen-sukupuoli-vaikuttaa-aidinmaitoon/

   Poista
  7. No hittolainen! - uskottavahan se on! :D

   Poista
 6. Ei oo seteleitä lompakossa (ja tästälähin taidan käsitellä mahdollisesti saamiani seteleitä kumihanskoilla - ties kenenkä treenivälineenä se on ollut...) eikä edes kortilla saanut enää maksettua ostoksia, jotka esikoinen vei mennessään poikakaverilleen.
  Tuo poimintaväline numero ykkönen näyttää samalta ku mun rintamus vuosi sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna hei, sä olet yksi Blogspheren kekseliäimmistä naisista niin kyllä sä jotein keksit ja rinnoista puheen ollen niin mitäs nille kuuluu eli onko kaikki mennyt hyvin leikkauksen jälkeen?

   Poista
  2. Jooo.... vähän kipee välillä, mutta se on normaalia puolentoista vuoden ajan. Ja läskiä on alkanut taas kertyä... mitäs muutakaan, kun vaan kotona on ja syö.

   Poista
  3. Niin, kait se aikas operaatio on joten ei ihme että toipuminen ottaa aikansa. Mulla tuli kans kutsu tyräleikkaukseen ja tällä kertaa vasemman puolen nivus.

   Poista
 7. Toivottelen nyt kuitenkin oikein hyvää sitä päivää mikä on kyllä aina <3 Jos kukkarossa on vaan kärrypoletti, kirjastokortti ja yksi ryttääntynyt kuitti niin millä sää suosittelisit treenaamaan setelinpoimijaa :D

  VastaaPoista
 8. Hyvää sitä päivää vaan sinullekin rakas Kiki <3 ja sinut tuntien....hmm...suosittelisin sitä ryttääntynyttä kuittia. Katsos kun sulla pitää olla haastetta :D

  VastaaPoista
 9. Vai perstreeni... Miten ois kolikoiden asettelu pystyasentoon, kun ei nuo setelit oikein viihdy lompakossa? Toisaalta minähän en harrasta mitään liikunnallista, niin kauan kuin terveys sallii. Kahvinkeitto on siinä ja siinä, voiko sen tehdä ilman, että se muuttuu urheiluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punaisen paatin Ninka! <3
   Tosin jotain ehdin nähdä syötteen puolella..likalla on uus kone ja kaikkea mutta en ole kade vaan vilpittömän onnellinen paluustasi.
   Kolikosta puheen ollen, sanoin just tuolla ylempänä että setelissä on enemmän haastetta kun se antaa periksi eli pakenee jos ei niitä pepan lihaksia hallita :D

   Poista
  2. Kas, en malttanut ees lukea kaikki kommentteja kun viuhkasin niin vauhdilla sisään tänne jurttaan taas! Häppi tu bii bäk.

   Juu, annetaan lapsukaiselle (uudelle läpyskälle) tilaisuus, vähän jotain pentuiän vaivaa tässä tuntuu olevan, koliikkia vissiin... Vaikka kyllä säädinkin jo kaikki pimpelipomäänet hittoon tästä.

   Poista
  3. Sä et kuule usko kuinka mukavaa on kun ovivaate paukahtaa ja näkee että kas, siinähän se paatin kapu taas mennä viuhtoo ja jos saa olla utelias niin kerros vähän lapsestasi...onko se kasi ja minkä merkkinen, vähän hintaa (oon ajatellut vaihtaa nämä kaksi joko pöytäkoneeksi tai uudeksi läppäriksi) jne.
   Sulla menee koko yö sen lapsen kanssa koska ei ne koskaan nuku ekana yönä, uusi paikka ja uudenlaista virtaa pukkaa seinästä - kyllä sä tiät.

   Poista
  4. HP 15n069 on hänen virallinen nimensä ja Win8 sieluna. 479 eekkiä, poistuva malli NetAnttilasta. Näin parin päivän kokemuksella en voi suositella kasia, jos on vähänkään merkitystä sillä kuinka kätevä alustan pitää olla ilman, että siihen heti joutuu itse värkkäilemään muutoksia. Puolivalmis pulla, sanon mä!

   Tämän mallin kosketushiiri tökkii ainakin itellä, en tiedä onko sitten sormessa vika vai missä. Rakennekynsiä en omista... Tökkimisen lisäksi hiiressä on kasin uusia toimintoja - viuhauta hiiri nurkkaan x ; avaat valikon Y. En tykkää. Yritän käyttää joitain seiskasta tuttuja komentoja ctrl + jotain, ja sain tekstinsyötön pois käytöstä. Siis mitvit..! Enkä ole tähän mennessä löytänyt pikanäppäinasetuksia joista nuo saisi muokattua pois. Esc toimii nykyään laitteistotietojen pikanappina, eikä suinkaan sillä pääse kokonäyttötilasta pois kuten ennen. Tässä vaan muutamia idiotismeja...

   Laite itsessään on ihan ok, lukuunottamatta tuota touchpadia siis. Oikeat nörtithän toki käyttää langatonta hiirtä, mutta meikäläinen on (epä)ergonomian ystävä ja haluaa levätä ranteet läppärillä = käyttää hiiripadia siis. Eikä se toimi kuin välttävästi :(

   Poista
  5. Okei ja kiitos tiedoista. Olen jostain kans lukenut etti tuo kasi ole oikein onnistunut ja siitä oli jossain digijulkaisussakin että yrittävät seuraavasta tehdä paremman eli palaavat monelta osin seiskasta tuttuun työympäristöön.
   Enivei, pääasia että sulla on kone <3

   Poista
 10. Bloggerille on tyypillistä jättää uusimmat postaukset näyttämättä, mutta kyllä ne yleensä ilmiintyy kun virkistää selainta.

  Mä olen koko helkkarin päivän vääntänyt runoanalyysia, eikä siitä taida tulla ei lasta eikä paskaa. Mä en vaan jaksa analysoida, koska mulle se nautinto lukemisessa on se lukukokemus. Siksi mä en osaa kirjoittaa mitään kirja-arvostelujakaan.

  Rahaa mulla ei koskaan ole käteisenä ja kortteja en aio tuolla tavalla häpäistä. Että ihan rauhassa vaan jumppaat siellä jurtassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinähän nyt viattoman treenin varsin raamatulliseksi vedit kun häpäisystä aloit puhumaan :D

   Bloggeri ei tosiaan suostu päivittämään vaikka kuinka herkistelisi mutta tuolla Feedlyn puolella sitä ongelmaa ei ole ja siksipä te nyt sitten olettekin siellä - noin niinkuin lukumielessä.

   Jätä se analysointi ja vietä vapaa viikonloppu koska sulla on koko ens viikko aikaa miettiä näitä juttuja. Sä nainen tarttet parin päivän tauon tai kaikki hommat tökkää.
   Usko pois <3

   Poista
  2. En mä halua, että kortit on mun takalistossa, ne on kylmiä muoviläpysköitä :P

   En mä ehdi, tuo pitää palauttaa sunnuntai-iltana. Viimeistään silloin, kun kurpitsat palautuvat.

   Poista
  3. No kyllähän ne siellä älliä lämpiäisivät :D

   Sunnuntaina? Voi rakas lapseni mutta minkäslaista opinahjoa sä oikein käyt kun pyhänäkin pitää töitä painaa ja tuo viimeinen meni yli kuin Vaasan kone - kurpitsat palautuvat (luulin jumalauta hetken että mulla on kalenteri sekaisin ja nyt eletään lokakuuta) :D

   Poista
  4. Keskiyö kultaseni, se oli intertekstuaalinen viittaus Tuhkimo-satuun :D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Github/jhwilson
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins