Radio Jurtta proudly presents: Hiljaiset Salit - ensimmäinen luku (saaga alkaa!)


Saaga on alkanut ja vihdoinkin Hiljaisten Salien ensimmäinen luku on nähnyt päivänvalon! Tämä mystinen tarina kertoo kahdesta eri maailmasta ja teos on täynnä kiehtovia henkilöitä,daimoneita sekä upeita paikkoja joita erottaa ulottuvuuksien välinen verho. Kuitenkin jo alkumetreillä käy selväksi ettei tuo verho olekaan niin läpipääsemätön kuin luulisi ja niinpä alun pelkistä heijastuksista kehkeytyy huima seikkailu josta ei jännitystä puutu. Saagan neljäs lukuhan julkaistiin jo aiemmin mutta nyt kirjailija on antanut luvan kaikkien jo ilmestyneen viiden luvun julkaisemiseen ja näin pääset seuraamaan Radio Jurtan välityksellä Hiljaisten Salien tarinaa sen alkuhetkistä lähtien!
Tässä ensimmäisessä luvussa kuultavan taustamusiikin tekijöinä ovat sellaiset artistit kuin Phoebus kappaleellaan West ja toisena Tom Fahy jonka tuotantoa ovat Aestrid sekä Synaesthete.


Tästä eteenpäin saagan seuraaminen on helpompaa sillä Hiljaisiin Saleihin johtaa vasemmassa sivupalkissa olevan SoundCloudin oranssin pilven lisäksi tuleviin teksteihin upotettu pysyväislinkki aina siitä luvusta joka on viimeksi ilmestynyt. Näin ainakin on pyrkimys ja toivottavasti hatara pääni muistaa tämän jatkossa. Näin niin tämä Hiljaiset Salit kuin myöhemmätkin julkaisut ovat paremmin käden ulottuvilla ja muistutan jälleen että oranssia pikku pilveä klikkaamalla/käyttämällä Radio Jurtta aukeaa omalle välilehdelleen eikä lähetys katkea vaikka te itse jurtalta eli blogista poistuisittekin. Toisaalta, jos saagaa aikoo kuunnella, niin sen voi tehdä aivan yhtä hyvin täällä kamelin nahoista kokoon kursitussa ja suht kärsineessä teltassanikin. Pientä dramatiikkaakin sattui eilisiltana valmistellessani tätä ja tulevia lähetyksiä kun oli printtaamassa näitä minulle postitettuja alun neljää sekä viidettä lukua. Aljoh, joka uskollisen daimonin tapaan istuu joka ilta seuranani sohvan käsinojalla, sai jostain syystä EMP:n (elektormagneettinen pulssi) ja loikkasi sohvalta alas - suoraan tulostimen ja läppärin välisen liitännän päälle. Johto nykäisi läppärin (usb oli kulmittain eikä näin lennähtänyt irti) alas lattialle ja tulostin meinasi tehdä seuraa mutta onneksi sain siitä kiinni sillä se sijaitsee hieman korkeammalla tuossa kirjahyllyssä. Kyllähän tulostimessa on WiFi mutta jostain syystä en ole saanut sitä toimimaan ja siksipä joudun käyttämään usb -liitäntää. Vaan eipä mitään hätää sillä vain hetken hysteerinen kirkumiseni täytti auvoisen olohuoneemme ja pian tulostaminen jatkui entiseen tapaan. Tosin Aljoh taisi loukkaantua koska käytin siitä hyvin halventavia nimiä ja lupasin olla ensimmäinen paimen joka saa kunnian laittaa kohmeisten käsiensä suojaksi verrattomat beagle – rukkaset. Loppu hyvin, kaikki hyvin eikä Aljoh murjottanut kuin ne muutamat minuutit mitä tulostyön loppuun saattaminen vaati. Tosin minulla on epäilys että viettämäni kahvitauko kinkkuvoileipineen liittyy jotenkin tähän äkilliseen leppymiseen koska meillä on tapana syödä näitä eväitä yhdessä.


En horise tällä kertaa enempää koska minulla on aivan jumalaton nälkä ja Aljohkin katselee siihen malliin että eikö tuo läskipää aio syödä aamupalaansa. Näissä kun katsokaas menee oma aikansa ensin nauhoituksen ja sen säätöjen kanssa, lataaminen SoundCloudiin, taustamusiikin esittäjien linkitykset (kunnia sille kenelle kunnia kuuluu) ja sitten vielä tämä hikinen raapustelu, tekstin vieminen bloggeriin ja ennen tekstin julkaisua tapahtuva takaisin linkittäminen (lähetyksen upottaminen tekstiin) sekä muutaman aiheeseen kuuluvan kuvan lataaminen. Plus pakolliset nortti – ja kahvitauot etc. etc.
Niin ja kun oikein keksii monimutkaiselta näyttävän selostuksen, niin saa aikaan vaikutelman siitä kuin olisi tehnyt tajuttoman määrän töitä. Tosiasiahan on että mielellänihän minä näitä teen eikä näistä aiheudu stressiä, asia jonka olette varmasti huomanneet. No, se aiempi ja harva julkaisutahti on historiaa mutta tosiasia on se, ettei näitä kannata joka päivä julkaista koska silloin juttu menee useimmilta ohi ja sehän tarkoittaisi turhaa työtä, olkoonkin että nämä kaikki julkaisut säilyvät SoundCloudin puolella maailman loppuun asti. Tässä siis Hiljaisten Salien ensimmäinen luku:


Hyvää sunnuntaita kaikille ja muistakaa nauttia keväisestä ilmasta vaikka yön aikana oli tullut noin sentin verran lunta. Märkää nuoskaa joka todennäköisesti sulaa päivän aikana pois mikä tarkoittaa sitä että talven selkä on taittumassa.

33 kommenttia :

 1. Tarinaan en ny jaksannu keskittyä, mutta sulla on kyllä miellyttävä ääni, jota on mukava kuunnella. Tää luku jopa kuuluukin, jos laittaa äänet täysille. Edellinen jäi kuuntelematta, kun olis pitänny laittaa korva läppäriin kiinni, että olis kuullu, vaikka oli sillonkin äänet täysillä. Mukavaa sunnuntaita, mää lähen kohta ajeleen työmaata kohti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kurjuus. Nämä on niin laitekohtaisia juttuja koska itselläni taasen on äänet miltei kokonaan pois ja silti kuuluu. Katsos kun siinä on sellainen juttu että jos tuon nauhoituksen tekee kahvat kaakossa, niin ääneen tulee omituisia kaikuja ja kuulostaa siltä kuin tekisin lähetystä metallitynnyristä käsin. Et ole ajatellut koittaa kuulokkeilla josko siitä olisi apua?
   Esimerkkinä suht hyvät ja halvat eli Microsoftin Livechat L 3000 (headset) jotka saa alle neljällä kympillä (käytän meinaten itsekin).

   Poista
  2. Eip oo kuulokkeita enkä taija vihtiä hankkiakkaan, kun täällä ei kukaan häiriinny, vaikka meuhkaisin kuinka. Ehkä mulla on kuulossa jotain vikaa, vikaa, vikaa....

   Poista
  3. No tuskin sun kuulossa on mitään vikaa mutta mitäs jos tsekkaisit ne asetukset jos sitten....
   Niin ja hyvää sunnuntaita sinullekin kun en tuossa aiemmassa muistanut toivottaa. On se kurjaa että joudut töihin sunnuntaiksi ja siksipä mä mojautan muutaman pusun <3

   Poista
  4. Juu, sunnuntaityöt on hyvä syy pussailla :)). Mää en noista asetuksista oikeen tiedä. Kai ne on ihan ok, kun kaikki muut jutskat kuuluu hyvin. Mun kone ny vaan jostain syystä boikotoi noita sun lähetyksiä. Mutta kyllä toi tän päivänen jutska kuulu ihan ok äänet täysillä, joten no hätä. Mutta ny täytyy mennä.

   Poista
  5. Sunnutait - kuten muutkin työpäivät - ovat sitä parasta pussailuaikaa :D

   Kuulumisesta vielä..kumman kautta kuuntelit? Nimittäin Souncloudin puolella lähetys (jostain syystä) kuuluu aavistuksen verran voimakkaammin kuin tekstissä olevan linkin kautta. Koitahan jaksaa - mie kyllä odotan!
   *kipittää Maelkan pihaan ja asettuu seisomaan huulet töröllään*

   Poista
  6. Kyllä mää ihan ton Souncloudin kautta kuuntelin. Taisit kyllästyä oottamaan... ;)

   Poista
 2. Pitää kuunnella kunhan tämä pää lakkaa humisemasta (n.5 pv.) ja saan sinun kauniista harmonisesta äänestä selvää, sen edellyttämällä hartaudella.
  Puurosta sen verran,että kokeile joskus laittaa puuroosi omenaraastetta ja keittää se normaalisti.On muuten hyvää sapuskaa :D

  Olen todella pahoillani, taas yhden kerran kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riivaako migreeni vai muut jutut sitä päätäsi?
   Niin ja ehtiihän tuon kuuntelemaan myöhemminkin ja varsinkin tästä päivästä eteenpäin kun tuo tekstin linkki tulee pysyväiseksi - ainakin Hiljaisten Salien keston ajan.

   Omenaraastetta puuroon? Sounds good ja täytyypä kokeilla joskus. Vetelin meinaten viimeiset hillot tänä aamuna :D
   Postiakin olis eikä tartte pahoitella..

   Poista
  2. Migreeni joo, on se niin kivaa :|
   Onko tarkoituksena laittaa meidän luonne analyysit ja se toteemipaalu.
   Mulla on tänään norsun muisti.

   Poista
  3. No höh. Migreeni on itsestään saatanasta joten toivottavasti eti joudu kärsimään kauaa.
   Hyvä tavaton sentään, ensin kärtetään uusia jaksoja Hiljaisista Saleista ja hyvä kun ensimmäinen luku on nähnyt päivänvalon, niin nyt jo kärtetään luonneanalyysiä ja toteemipaalua :D !!

   Olette te mahrottomia tapauksia ja siksipä mä teitä rakastankin :P
   Toteemipaalu ei ole mun taidoillani toteuttavissa vaan sitä saatte kärttää joltain kuvakäsittelyn ammattilaiselta (jotainhan tuli siinä postauksessa mainittua..) ja luonneanalyysiä ei varmastikaan tule vielä pitkään aikaan jos koskaan sillä niiden vajaan parintuhannen sanan menettäminen (+muun sisällön) kirpaisee vieläkin ja lujaa.
   Siks toisekseen Hiljaiset Salit ovat nyt etusijalla että saadaan koko saaga pakettiin siten, että jokainen luku on jokusen päivän framilla ja sitten tulee uusia.

   Pusuja sulle ja sun täytyy mennä nyhkimään Harrya hihasta...kauniisti kun pyydät niin se saattaa heltyäkin... ;)

   Poista
  4. Mittee se Harry ossaa mitä et sinä ossaa?

   Perhana ei enää pusuja, on nytkin turpa märkänä.
   Huomaa, täällä kiukkuinen migreeni potilas kerjää huomiota.
   Tein kuitenkin tuorejuusto-sitruuna pullaa, ihan vain piruuttani ja ukko sano akka lepää.
   Luuseroin navetasta ja nyt on pakko luovuttaa.Kun jaksan teen sen rahkapiirakan,minkä ukko tilasi jo eilen.

   Poista
  5. No Harry osaa sen toteemipaalun tehdä jos kuka sillä hän on kuvankäsittelyn mestari.

   Vai ei pusuja....koitas nyt oikeesti olla rehkimättä tai se migreeni ei hellitä koskaan kun ne leipomiset ehtii tehdä myöhemminkin, menee olotilas vielä huonommaks...

   Poista
 3. Aljoh ihan selvästi kaipasi huomiotasi, ja totesi koneiden olevan siinä suhteessa kilpailijoita, jotka pitää eliminoida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa muuten olla että Aljoh ajatteli juuri noin, tuumasi että nyt paimenen kutale se koneiden kanssa pelleily loppuu.. :D
   (mä kerroin Aljohille että sä sanoit sen olevan kade ja tiedätkä mitä tapahtui!! Se käänsi päänsä ja vastas selvällä suomella näin: "Siinäpä vasta harvinaisen älykäs nainen ja välitätkö kiitokseni hänelle sillä on onni että maailmasta löytyy ihmisiä jotka viitsivät opastaa mottipäisiä paimenia".
   WTF?!! Nyt rupes kylmimään...

   Poista
 4. Onkohan täällä migreeni nyt jotenkin kulkutautina+ mulla nimittäin on eilisillasta saakka ollut koko ajan sellaine zombi pää (siis normaalia enempi), juuri kuin ennen migreeniä. Olen ottanut lääkettä ja odottelen sen tehoa, Kuuntelen sitten paremmalla päällä ton radion.
  Hiivatti, nyt muuten sataa vettä jo ulkona...

  Paimen hei, muistatko mikä se viime vuonna suosittelemasi muurahaismyrkky oli nimeltään? Hain sitä tuolta blogistani, mutta en löytänyt. Silloin jotain suosittelit.

  VastaaPoista
 5. Toivotaan ettei sinuun iske tuo kauhistuttava olotila *pitää peukkuja pystyssä*

  Täällä ei vielä sada vettä mutta ei paljon toisinkaan sillä lämpöisen puolella mennään ja viime yönä satanut pari senttiä on sulanut pois.
  Sen muurahaismyrkyn - ainoan ja oikean - nimi on Baigon D ja sitä saa ainakin Honkkarista (puutarhakamat) ja pakkauksen mukana tulee täysi = 1ltr puh puh-pullolinen valmista myrkkyä ja muistaakseni kaksi jauhepakkausta joista voi tehdä uudet litkut pulloon. Heti helvetin hyvä aine - yksi käsittely jalkalistoihin eikä ole ..ööö..kolmeen vuoteen (vai neljään?) murkkuja näkynyt. Ei edes takapihan betonilaatoituksella ja sielläkin riitti kun suihkutteli laattojen saumoihin. Niin, ja tuote ei ole vaarallinen lemmikkieläimille eikä se vaaranna elintarvikkeita (ei silti kannata käyttää salaatin kastikkeena :D ).

  Tuli vähän pitkästi mutta ajattelin että jos joku muukin sattuu lukaisemaan tämän..

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Honkkariin päin on asiaa huomenna, siispä siät Baigonia sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä! Sillä lähtee murkut eikä tartte enää huolehtia.

   Poista
  2. Panenpa korvan taa Baygonin, jos kesemmällä tarttee. Ei meillä niin täällä sisä-sisällä oo ollu ongelmaa, mutta saunan pukuhuoneessa sen jälkeen, kun pesivät saunarakennuksen betoniportaisiin ja sokkeliin. Oli se kyllä aika hienon näköistä, kun lentomuurahaisarmaada lähti saunan portailta...

   Poista
  3. Sori sori sori!!
   Väärää informaatiota annoin huonon muistini takia sillä kyseessä on BAITION D - muurahaisspray. Laitan kuvan chattilootaan.

   Poista
  4. Chatti rupes sanoon mulle "Cannot connect to the database" kesken murkkukeskustelun. Se ei tykkää musta. Lähen muualle.

   Poista
  5. Joo se tilttas täälläkin päässä joten älä välitä.
   Siitä Round Up:ista piti sanoa vielä tämä: Round Up:illa saa vahvat risukotkin niin kun katkaisun jälkeen poraa kantoon noin kolmen sentin reiän johon kaataa Round Up:ia. Ei ole seuraavana kesänä edes juurakkoa jäljellä.

   Poista
 7. Joo.. edelleenkään en tiedä mitä sanoa tähän. Muuta kuin, että sulla on edelleen tosi kiva ääni. Olipa tarina kuinka kökkö tahansa niin sun lukemana se on oikein hyvä :)

  Vielä on onneksi muutama tunti aikaa keskiyöhön. Uaah.

  VastaaPoista
 8. Kiitosta vaan mutta kunnia kuuluu itse tarinalle (ja sen jatkoille..! )

  Voi sua reppanaa, koita nyt pusertaa ennen niitä kurpitsoita ja varsinkin, kun ne hemmetin mötikät jäi rienaamaan mun mieltäni ;D

  VastaaPoista
 9. Kuuntelin tässä tarinan rahkapulleroita. tehessä.Hyvä tarina ja saisit tulla mun sängyn viereen lukemaan.On kuule sulla niin rauhoittava ääni että nukahtaa varmasti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäs näet! Meikäläisestä ei ole mihinkään jos naisetkin nukahtaa sänkyyn....voi sentään tätä häpeää! :D

   Rauhoittava on joo, vähän liiankin monotoninen ja siksipä meikäläisen uran luennoitsijana näyttää olevan mahdoton ajatus :P

   Poista
  2. Ei kultaseni, en minä sitä tarkoittanut.
   Sinun ääni on niin ihana ja sinussa on miestä vaikka muille jakaa.(lue mulle)
   Nukuttasko me sitten oikeesti :D

   Poista
  3. No jopas nyt jotakin!
   Ei meistä paimenen reuhuista jaettavaksi ole vaikka jakomielitautisia olemmekin, joten taitaa olla parasta keskittyä siihen luku ja.... hm...nukkumisharrastukseen :D

   Poista
 10. Nakit se talvi mihinkään ole katoamassa. Meidän selkosilla on satanut koko pitkän päivän lunta ja ihan maahan asti asettunut. Paljoakaan en valehtele jos väitän, että uutta lunta on reilut 10 senttiä jo. Ja yhä sataa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on nuo äärimmäiset ilman alat teillä siellä kyllä sellainen kirous etten toista tiedä. Silloin aikanani kun elämääni sielläpäin osaksi vietin, niin ne pakkasetkin olivat heti kymmenen astetta kovemmat kuin muualla samalla korkeudella olevissa paikoissa. Kenties se mahtavan naapurin mannerilmasto siinä jotain osaa näyttelee.

   Onko se räpäskää vai oikein pakkaslunta? Paljon sitä joka tapuksessa on tullut..

   Poista
 11. Joku mätänee rotkossa, joten totesin ettei sillä seuraavalla tekstillä sitten niin kiirettä taidakaan olla. Siirsin sen huomiselle ja nautiskelin tämän päivän ruokatunnistani tarinaa kuunnellen.
  Hyvä ääni, hyvä tarina. Kiitos molemmille.
  Puskissa taitaa olla kultaisen kompassin ystävä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D
   No eihän sillä mikään kiire ole, kunhan nyt tämän päivän näöllä ilmestyy ja kiitosta vaan itsellesi kun kuuntelit. Puskis on melkoinen kirjailija ja hän on... tai äh, mitä minä tähän tulen sorvaamaan - vastatkoon kirjailija itse.

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Github/jhwilson
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins